Hovbeskæring

Mit navn er Signe og jeg er hovbeskære

Min beskærings metode er, at opbygge den naturlig sko (hovranden) og beskære efter den individuelle hests forhold og vinkler. 

Ikke nok med at jeg er hovbeskære, træner jeg også folk i hestehåndtering, hvilket vil sige, når jeg beskære fokuser jeg også på at at det bliver den bedste oplevelse for hesten og dig som ejer.

Jeg hjælper også med foder rådgivning (hvis nødvendig), fordi for mig er det vigtig at vi giver hesten det som de har brug for til at bygge muskler, opretholde eller opbygge en god hornkvalitet, og bare i det hele taget, få en sund hest.

Pris:

første time 400,- kr.

efterfølgende time 150,- kr

 

ekstra kørselstillæg pga inflation

under 45 min kørsel 50,- kr

over 45 min kørsel 75,- kr

Hvorfor vælge en barfodshest frem for skohest?

Hestens hove udvider sig naturligt under tryk. Når hesten bliver skoet, forhindrer skoen hovene i at udvide og trække sig sammen naturligt. Dette gør at hesten hovmekanisme og stødabsorberingsmekanismen sættes ud af spil. 

Det er afgørende for hestens sundhed at hovene kan trække sig sammen naturligt og sko forhindrer dette. 

Sådan beskære jeg

  1. Jeg starter med at spørge ind til hesten, det kan f.eks være hvornår hesten sidst er bleven beskåret, hvem der beskar den, alder på hestens, dens sygdomshistorik, hvad den får af foder (både fuld og grov foder), hvordan hesten plejer at være under beskæring, om den er urolig, utålmodig, står pænt osv.
  2. Der efter begynder jeg at undersøge hovene og benstillingerne, her kigger jeg på vinkler og forhold, det kan godt være jeg tager billeder under denne proces eller beder om en landingsvideo (men tager ikke billeder eller video uden ejeres godkendelse), jeg kigger på mulige tegn på sygdom, hvordan den slider i hoven ift. om det slider mere på udvendig eller indvendig side eller om den slider den ene dragt mere end den anden.
  3. Der efter begynder jeg at beskære. Her fokuser jeg på hesten og dens bevægelser og signaler, så det bliver en god oplevelse for alle parter. Undervejs i beskæringen fortæller jeg om hvad jeg ser i hoven og hvad jeg laver.
  4. Når beskæringen er færdig, kan det igen godt være jeg tager billeder eller landingsvideoer. Her kan det også være jeg rådgiver dig ift. foder eller behandling at hovene, så vi kan komme frem til det bedste resultat hurtigst muligt.

 

Kurser · Booking

Signe Nørgaard

20 73 87 37

 

Nørremøllevej 79

9800 Hjørring  

CVR 43 74 58 75